Testimoni : Anak hyperaktif dah improve sleeping pattern, dulu tidur less 8 jam sehari, sekarang tidur 10-14jam


“(Anak hyperaktif) Sekarang dah improve his sleeping pattern. Dulu dia tidur less than 8 jam sehari, sekarang dia tidur 10 to 14 hours including afternoon nap”– Ibu Matthew

Sebelum Rawatan

Anak hyperaktif & ada masalah tidur tak menentu dan tidur lambat lewat ke malam 2-3 pagi. Masa tidur kurang 8 jam (tidur sangat sedikit).

Anak di rumah selalu tidur lambat sekitar jam 2 pagi hingga 3 pagi baru anak mahu tidur. Di waktu siang anak main sepanjang hari tanpa letih seperti berlari, melompat, dan main barang mainan kesukaannya, samada di rumah mahupun tadika. Kami dapati anak mempunyai simptom hyperaktif dan juga masalah sensori yang menyebabkan anak tidur lewat hingga larut malam di rumah.

Setelah menjalani Rawatan Terapi

Anak sekarang tidur 10 jam hingga 14 jam sehari (dapat tidur yang cukup) termasuk waktu siang juga anak sudah boleh tidur. Kini anak main sudah cepat letih apabila menggunakan teknik yang diajar ketika terapi.

Kini masalah kurang tidur sudah dapat dikurangkan, dari yang dahulu anak tidur lewat hingga ke 2-3 pagi di rumah, kini sudah dapat tidur awal sebelum jam 10 malam. Setelah menjalani terapi anak sudah kurang hyperaktif dan cepat letih bermain. Kini di rumah sudah dapat tidur awal dengan lena. Tidur yang mencukupi sangat penting untuk tumbesaran perkembangan anak, memerlukan tidur yang cukup.

Jika ada sebarang soalan boleh hubungi kami berkaitan masalah anak anda:

Pusat Terapi Kanak-kanak,
Thera Quest Kidz Center,
No.34-1, Jalan Bidara 9/2, Saujana Utama 3,
47000, Sungai Buloh, Selangor.

“Seeking & Giving the Greatest Good”

Lokasi Kedai:

Pautan link : Facebook

Tinggalkan komen anda

×