Testimoni : Occupational therapy membantu dan mengurangkan simptom autisme

“Occupational therapy. Ia dapat membantu anak-anak autisme dan mengurangkan simptomnya. contohnya behaviour, deria rasa sentuhan dll. Dia akan beri tunjuk ajar kat parents untuk latih buat di rumah. step by step.”
– Wan Sharima

Testimoni ini diambil dari group Facebook Autisme Malaysia (Public group). Jika link masih wujud

Sebelum Rawatan

Anak mempunyai ciri Autisme. Sukar dikawal dan tidak mampu untuk berdikari di tadika biasa. Dilema untuk hantarnya ke sekolah khas kerana masih belum pandai berdikari dan susah dikawal.

Ketika berjumpa dengan anak ini, mempunyai ciri autisme dan masih belum dapat untuk membiasakan diri dengan persekitaran. Ibubapanya lambat bertindak kerana tiada info berkaitan rawatan terapi berkaitan autisme.

Setelah menjalani Rawatan Terapi


5 years baru mula bercakap. Sebut mama. Alhamdulillah now 6 years dah banyak words. Nampak perubahan yg ketara dalam masa tak sampai setahun

Setelah rawatan terapi dan kaedah diajar, anak autisme sudak pandai berdikari sendiri dan sudah dapat membiasakan dengan persekitaran. Kini sudah nampak perubahan yang ketara dalam masa tak sampai setahun.

Kini sudah boleh hantar anak ke sekolah biasa yang bercampur dengan anak-anak normal. Ini penting untuk membiasakan dirinya dengan anak normal dan juga untuk mengurangkan layanan khas agar anak autisme mampu untuk belajar berdikari. Kini anak sudah mampu ke tadika normal walau anak autisme, masih ada harapan.

Jika ada sebarang soalan boleh hubungi kami berkaitan masalah anak anda:

Pusat Terapi Kanak-kanak,
Thera Quest Kidz Center,
No.34-1, Jalan Bidara 9/2, Saujana Utama 3,
47000, Sungai Buloh, Selangor.

“Seeking & Giving the Greatest Good”

Lokasi Kedai:

Tinggalkan komen anda

×